Gå direkt till innehåll

Ämnen: Bygg, fastighet

Vid invigningen av nya Vårväderstorget delade Peter Strandell från stiftelsen Tryggare Sverige ut Vårväderstorgets trygghetscertifiering till GöteborgsLokalers ordförande Ingela Tuvegran och Framtidens ordförande Aslan Akbas. Foto Carina Gran

Vårväderstorget – Sveriges första trygghetscertifierade torg i ett utsatt område

Under flera år har stadsdelen Biskopsgården kantats av stora utmaningar i form av påtaglig brottslighet och hög otrygghet. År 2015 klassades stadsdelen av polisen som ett särskilt utsatt område. Sedan dess har området genomgått stora förändringar. Det gäller inte minst det centralt belägna Vårväderstorget som blir Sveriges första trygghetscertifierade torg i ett utsatt område.

Vårväderstorget skyltfönster innan och skissbild

Vårväderstorget - Sveriges första lokala torg i särskilt utsatt område utan jalusier

Vårväderstorget ligger i Biskopsgården som är ett särskilt utsatt område och GöteborgsLokaler som fastighetsägare vill bidra till att förbättra förutsättningarna i stadsdelen. En av de största åtgärderna är att alla jalusier kommer att försvinna från butiker och verksamheter i gatuplan. Besökare till torget kommer dygnet runt att i stället mötas av belysta skyltfönster utan täckta jalusier.

Visa mer