Gå direkt till innehåll
Välkommen att leta skatter på Axel Dahlströms Torg. Fotograf Markus Andersson
Välkommen att leta skatter på Axel Dahlströms Torg. Fotograf Markus Andersson

Pressmeddelande -

Geocaching på Göteborgs Torg - Ett spännande sätt att utforska vår stad

Det kommunala fastighetsbolaget GöteborgsLokaler presenterar nu en spännande nyhet för att bjuda in besökare till stadens torg. Med en innovativ användning av geocaching, en modern skattjakt, lanserar bolaget projektet "Göteborgs Torg" där klassiska filmburkar gömda som skatter kommer att leda göteborgare och turister på en upptäcktsfärd till stadens många handelsplatser.

I en tid då digitala upplevelser ofta tar överhanden vill GöteborgsLokaler inspirera till att förena det digitala med det fysiska. Genom att introducera geocaching på Göteborgs torg, tar GöteborgsLokaler ett steg för att uppmuntra till besök i områden som en del kanske inte utforskat tidigare.

Geocaching är en utomhusaktivitet där deltagare använder GPS-enheter eller smartphones för att hitta gömda "cacher" eller "skatter" på specifika koordinater. Dessa cacher, som i detta fall kommer att vara i form av klassiska filmburkar, innehåller en loggbok där den som hittar gömman kan lämna sitt namn och datum för upptäckten.

– Med cache-serien Göteborgs Torg hoppas vi skapa en lekfull och engagerande anledning för både göteborgare och besökare att utforska stadens många torg. Detta är en unik möjlighet att upptäcka stadens pärlor på ett nytt och spännande sätt, säger Jonas Hernstig, kommunikatör på GöteborgsLokaler.

Gratis att delta via appen

Initiativet drar i gång under februari med de första cacherna som placeras ut på Axel Dahlströms Torg, Dr Fries Torg och Selma Lagerlöfs Torg. Under året kommer ytterligare skatter att gömmas på de handelsplatser GöteborgsLokaler förvaltar runt om i hela Göteborg.

– För att delta i skattjakten behöver besökare bara en smartphone med en geocaching-app, vilken är gratis att ladda ner. Med dessa verktyg kan vem som helst ge sig ut på jakt efter de gömda skatterna, samtidigt som skattletarna får en unik sightseeing i hela vår stad, från norr till söder, berättar Jonas Hernstig.

Detta initiativ förväntas inte bara öka antalet besökare till Göteborgs torg utan också främja en känsla av gemenskap och äventyrslusta bland stadens invånare och besökare. Genom att kombinera den historiska charmen hos Göteborgs torg med det moderna nöjet med geocaching, skapar GöteborgsLokaler en unik upplevelse som förenar människor i alla generationer och med olika bakgrund.

Fakta om Geocaching:

  • Är en global skattjakt där deltagare använder GPS för att hitta gömda cacher på specifika koordinater.
  • Med en GPS-enhet eller smartphone och en geocaching-app kan vem som helst leta efter cacher världen över.
  • I en traditionell cache finns oftast en loggbok och ibland små bytbara föremål.
  • Alla med ett intresse för utomhusaktiviteter och äventyr, oavsett ålder, kan delta.
  • Personer som inte är bekanta med geocahing kallas för ”mugglare” av de som letar skatter. Uttrycket kommer från Harry Potter och syftar till en person som inte besitter magiska krafter.

Frågor?

Kontakta Jonas Hernstig, kommunikatör på GöteborgsLokaler. jonas.hernstig@goteborgslokaler.se. Tel 031-335 01 31.

Ämnen

Kategorier


GöteborgsLokaler förvaltar kommersiella lokaler för butik, kontor och offentlig verksamhet. Vi förvaltar 406 300 kvm lokalyta. Samtliga lokaler och fastigheter är geografiskt placerade inom Göteborgs kommun och en stor del av lokalerna är koncentrerade kring stadsdelstorg. GöteborgsLokaler är en del av Framtidenkoncernen som ingår i Göteborgs Stad.

Kontakter